На кордоні з Польщею спіймали ухилянтів, які видавали себе за водіїв фур

2365 0
Для схеми львів'янині створив окреме фіктивне підприємство

Львів'янина, який створив фіктивне підприємство для переправлення ухилянтів від військової служби за кордон, упіймали на польському кордоні.

Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Щоб виїхати за кордон, чоловіків реєстрували в інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека. За кордон вони виїжджали під виглядом водіїв фур, які здійснюють міжнародні вантажні перевезення. Для прикриття до схеми залучили двох водіїв старших 60 років. Фірма існувала з червня. У жовтні їх викрили оперативники.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

У 33-річного директора фірми вилучили два вантажних і одне легкове авто, які використовувались для незаконного переправлення чоловіків за кордон, 7 тис. євро, 10 тис. доларів США, мобільні телефони, ноутбуки, чорнові записи і документи, які підтверджують діяльність фірми.

Ухилянтам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, про кількість затриманих на державному кордоні, способи незаконного перетину та хабарі читайте в інтервʼю пресофіцера Західного регіонального управління Держприкордонслужби Романа Павленка Tvoemisto.tv.

Ірина Березовська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!