Приміщення кінотеатру в центрі Львова продали за 25 млн грн

3406 0
Приміщення виставляли на аукціон повторно.
ФОТО: РОМАН СТАРЕЦЬКИЙ / ФЕЙСБУК

ФОТО: РОМАН СТАРЕЦЬКИЙ / ФЕЙСБУК

У Львові продали будівлю колишнього кінотеатру на вул. Богдана Хмельницького, 11 за 25 млн грн. Будівлю придбало ПП «Бутси Бест Прайс». За умовами аукціону воно має облаштувати тут заклад культурного або просвітницького спрямування. Не більше як 150 м2 приміщення можна використовувати під заклад харчування. Про це стало відомо з аукціону на Prozorro.

Зазначимо, що нежитлові приміщення у підвалі, першого поверху та антресолі за адресою вул. Хмельницького Б.,11, де колись міськрала обіцяли відновити кінотеатр, виставляли на продаж повторно. Перший аукціон з початковою ціною понад 20 млн 400 тис. грн 9 червня не відбувся. Ще 8 червня на електронному майданчику «Prozzoro продажі» з’явилось оголошення про новий аукціон на продаж цієї ж будівлі, ціна якої становила понад 10 млн 239 тис. грн.

Читайте також: Підземний паркінг, або остання крапля терпіння від ЮНЕСКО

Йдеться про нежитлові приміщення колишнього кінотеатру ім. Богдана Хмельницького загальною площею 550.2 м². Ці приміщення є частиною пам'ятки архітектури місцевого значення, яка занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. 

За даними YouControl, ПП «Бутси Бест Прайс» зареєстроване майже 4 роки тому у Львові та займається роздрібною онлайн-торгівлею. Одноосібною власницею компанії є львів’янка Наталія Михайлів.

Нагадаємо, що 2019 році, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко презентував інвестиційний проєкт зі створення просвітницько, культурно-розважального простору на базі колишнього кінотеатру імені Богдана Хмельницького. Кінотеатр тут функціонував від 1913 року. Інвестиційний проєкт погодили на сесії ЛМР, після чого мали  оголосити конкурсу. Проєкт складався з двох компонентів: реставрації фасадів та реставрації будівель усередині. Зокрема на першому поверсі пропонували розмістити невеликий кінотеатр на 40 глядачів, фойє з шоурумом, фудзону, коворкінг, вбиральні та мультифункційний хол.

Довідка

У будинку за сучасною адресою вул. Богдана Хмельницького, 11 колись працював кінотеатр зі зміною назв і власників: «Сфінкс» (1913–1918, 1926–1933), «Мева» (1933, 1941–1944), «Адрія» (1933–1939), «Кінотеатр ім. 17 Вересня» (1946–1949). З 1949 р. він називався «Кінотеатр ім. Б. Хмельницького». У 1990-х рр. основу репертуару складали стрічки індійського виробництва. У 2007 р. Львівська міська рада ухвалила рішення про ліквідацію Державного комунального підприємства «Кінотеатр ім. Богдана Хмельницького».

Додамо, що сам будинок звели у 1912 році за проєктом Міхала Уляма на замовлення власника Соломона Рогатина на місці попереднього триповерхового будинку. На перших поверхах були пивниці, а вище – квартири, які здавали в оренду. Будинок №5 звели у 1912-1913 роках як прибутковий будинок у стилі модерн. На перших поверхах були магазини і пивниці, а на других – квартири.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!