Присядь та відпочинь. На Личакові у Львові облаштували парклет

1701 0
Розміщений він на початку майбутньої Зеленої лінії – навпроти громадського простору біля церкви Покрови.
фото: ку інститут міста/майстерня міста

фото: ку інститут міста/майстерня міста

У Личаківському районі, між вулицями Колумба і Ніщинського, облаштували зелений острівець, де можна посидіти та відпочити. Розміщений він на початку майбутньої Зеленої лінії – навпроти громадського простору біля церкви Покрови. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Парклет в Личаківському районі створили у межах Майстерні міста 2021 за ідеєю архітекторки Ольги Криворучко та Urbanideas. Однак він не перший в місті. Раніше в межах цього ж проєкту такий встановили на Підзамче.

Читайте також: Нове життя розсадника у парку «Залізна вода», або Для чого у Львові міський сад-город

Нагадаємо, Майстерня міста 2021 дала мешканцям щонайменше чотири результати, які можна побачити та відчути у Львові. Йдеться і про нові лавочки на місці старих бетонних горщиків, і сенсорний сад, і європейські грядки на території колишніх теплиць тощо. Організатори уже анонсували Майстерню міста 2022. Мешканці, які мають ідеї змін, можуть обговорити пропозиції з менеджерами КУ Інститут міста. Детальніше на сторінці Майстерні міста у Фейсбуку.

Для довідки

Парклети – порівняно нові елементи облаштування громадського простору. Перший створили 2005 року в Сан-Франциско, де катастрофічно не вистачало парків. Активісти як експеримент встановили просто на парковці в центрі міста лавки і вазони з квітами, а поряд з парклетом поставили табличку, на якій розмістили заклик до пішоходів кидати у спеціальну скриньку монети, якщо їм сподобався такий міні-парк. Їхня ідея спрацювала, а незабаром в Сан-Франциско вже діяла муніципальна програма зі створення парклетів.

Зазвичай, парклети встановлюють на паркувальних місцях вздовж тротуару, забезпечуючи більше простору для пішоходів. Це місця, де можна посидіти і відпочити, спостерігаючи за життям вулиці. Також парклети часто озеленюють, розмальовують, поруч з ними споруджують велопарковки.

Фото: КУ Інститут міста/Майстерня міста


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!