Фірма Козловського звела приватний пологовий на Раппопорта. Чи є тут відхилення від проєкту

18188 0
У міськраді кажуть, що не мають впливу на те, яким є естетичний вигляд забудови, тим паче, що проєкт вже не є в процесі будівництва.
Фото: Вікторія Савіцька

Фото: Вікторія Савіцька

У Львові звели приватний пологовий будинок на вул. Раппопорта. Один із об’ємів прибудови мав бути нижчим на поверх, а став вищим, інший – навпаки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові дозволили збудувати ще один приватний пологовий будинок. Візуалізація

«Містобудівні умови та обмеження видають з погляду загальних параметрів, потім контролюють, щоби роботи виконували в межах тих параметрів. Однак на естетичний вид забудови, естетику фасадів (білий він чи сірий) міська рада впливу не має. Це справа тих, хто керує проєктом або самого забудовника. Тим паче, що проєкт вже не є в процесі будівництва, зведення першого поверху чи котловану», – каже він.

У департаменті архітектури та містобудування ЛМР будуть ще раз аналізувати матеріали стосовно цього проєкту. Окрім цього, за словами головного архітектора Львова, починаючи з літа 2020 року, із забудовниками, які отримують під час виконкому МУО на ключові об’єкти, підписують меморандум про невідхилення від намірів, які задекларовані в містобудівних розрахунках.  

«Меморандум має юридичну силу, тому, сподіваємося, що це буде відповідальність забудовників у дотриманні точних параметрів, у тому числі естетичних. Якщо ж відхилення фіксують на початку, на першому етапі, то є можливість наголосити на цьому і застерегти мешканців», – додає він.

Читайте також: Мерія Львова звинувачує фірму родини Козловського у самовільних роботах у пам'ятці архітектури

Нагадаємо, що відповідні містобудівні умови та обмеження на будівництво приватного медичного центру виконавчий комітет ЛМР погодив 18 жовтня 2019 року. Під час розгляду цього питання начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зауважила, що будинок на Раппопорта, 6 історично належав до комплексу єврейського шпиталю, тому забудовнику варто обговорити цей проєкт з єврейською громадою.

Депутати ЛМР у лютому 2019 року дозволили виготовити проєкт землеустрою щодо відведення цієї ділянки на Раппопорта, 6 під будівництво медичного центру. Водночас у грудні 2020 року Господарський суд Львівщини першої інстанції скасував дві ухвали ЛМР, якими місто надавало дозвіл на проєкт землеустрою для надання земельної ділянки там.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Лемберг медікал Центр» належить дружині львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Юлії, а керівником фірми є він сам.

Ольга Коваль

Фото Вікторії Савіцької


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!