ПЦУ звернеться до влади з проханням перенести державне свято

781 0
Православна церква України попросить державні органи перенести День захисників і захисниць з 14 на 1 жовтня, коли за новим стилем святкуватимуть Покрову Пресвятої Богородиці.
митрополит Олександр (Драбинко

митрополит Олександр (Драбинко

Митрополит Православної церкви України Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) ініціюватиме звернення до держави про перенесення свята з 14 на 1 жовтня. Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода. 

«Моя була ініціатива звернутися до органів державної влади відповідних, у чиїй компетенції це перебуває, про врегулювання цього питання, згідно з церковним календарем за новим стилем, як ми його називаємо, відповідно тих свят, які до нього прив’язані. А це Покрова і День Державності. Фактично це тільки два свята, які ми відзначаємо спільно з державою, які збігаються з церковними святами, державні дати. А Різдво 25 грудня – воно і так уже було оголошене державою вихідним днем», – зазначає митрополит.

Також ПЦУ проситиме перенести День Української Державності з 28 на 15 липня.

Нагадаємо, 24 травня, Православна церква України провела Архиєрейський собор, який затвердив її перехід на новоюліанський календар. Раніше глава УГКЦ Блаженніший Святослав також казав, що з 1 вересня 2023 року УГКЦ перейде на новий календар. Як зміняться дати святкування нерухомих свят, читайте тут.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!