ПЦУ звернулася до Вселенського патріарха з проханням позбавити Кирила престолу

33270 0
Церва хоче осудити духовні злочини Кирила і позбавити його престолу на підставі поширення єретичного вчення про «русскій мір».
Патріарх Кирило/Фото: patriarchia.ru

Патріарх Кирило/Фото: patriarchia.ru

Православна церква України просить Вселенського патріарха позбавити престолу главу російської православної церкви Кирила, який благословив російське вторгнення в Україну. Про це повідомив митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Фейсбук.

Читайте також: ПЦУ створила чоловічий монастир у Лаврі та готує звернення до уряду

«Архієрейський Собор ПЦУ звернувся до Вселенського Патріарха та Предстоятелів Помісних Автокефальних Церков з проханням осудити духовні злочини Кирила і позбавити його престолу, зокрема на підставі поширення єретичного етнофілетичного вчення про «русскій мір» та поширення схизм серед православних (безпідставного розриву євхаристійного єднання та створення єпархій РПЦ в межах Олександрійського Патріархату)», – йдеться у повідомленні.

Епіфаній також нагадав, що патріарх Кирил є одним із творців ідеології «русского міра», її пропагандистом і популяризатором. За його словами, сама ця ідеологія підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року.

Читайте також: Монастир у Львові, який вийшов з московського патріархату, офіційно перейшов до ПЦУ

Нагадаємо, що предстоятель російської православної церкви Кирил виступав з промовою в храмі збройних сил рф, рохзвалюючи молодих росіян, які стають до лав армії й ідуть вбивати українців. Пізніше, у травні він набрехав, що «Росія ніколи ні на кого не нападала». А потім закликав молитися, щоб не почалася глобальна війна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!