ПЦУ створила чоловічий монастир у Лаврі та готує звернення до уряду

11674 0
Епіфаній має звернутися до Кабміну з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври.
Фото: ПЦУ в Facebook

Фото: ПЦУ в Facebook

Православна церква України створила власний чоловічий монастир під назвою «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра». Відповідне рішення ухвалив Священний Синод ПЦУ на черговому засіданні. Про це повідомляє пресслужба Православної церкви.

«Враховуючи особливе значення Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як святині всеукраїнського та світового значення, з метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського Патріархату, на пропозицію Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Синод вирішив утворити у складі релігійного об’єднання Української Православної Церкви (Православної Церкви України) релігійну організацію «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», затвердив її Статут та визначив, що вона має безпосереднє пряме підпорядкування Предстоятелю Православної Церкви, як своєму Священноархімандриту (настоятелю)», – пояснюють у пресслужбі. 

Читайте також: У росії можливий тіньовий державний переворот

Крім того, Синод просив Предстоятеля звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (ПЦУ).

Нагадаємо, Броварська міська рада призупинила діяльність церкви московського патріархату на території громади. Відповідна заборона діє на час воєнного стану.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!