Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» знову можуть заблокувати

711 0
Вже з понеділка водії знову зможуть протестувати на кордоні у Дорогуську.
Умовне фото

Умовне фото

У п’ятницю, 15 грудня, окружний суд у Любліні скасував рішення мера гміни Дорогуськ про заборону збору перевізників перед перетином кордону в цьому місті. Тому вже з понеділка водії знову зможуть протестувати на під'їзді до кордону з Україною. Про це повідомили в Радіо.Люблін.

Протест польських перевізників на прикордонних переходах у Дорогуську та Гребенному (Любельське воєводство) та Корчова (Підкарпатське воєводство) розпочався 6 листопада. А 11 грудня, мер гміни Дорогуськ Войцех Сава відкликав дозвіл на зібрання на під’їзді до прикордонного переходу з Україною. 

Читайте також: Як це – жити тиждень у вантажівці. Репортаж із заблокованого кордону

Нагадаємо, що з листопада на кордоні з Польщею ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Організатори протесту пропускають лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут. Щоб вирішити цю проблему, 7 грудня Укрзалізниця почала відправляти до Польщі контрейлерний поїзд з вантажівками. Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами.

Tvoemisto.tv також побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!