путін тричі відкладав дату повномасштабного вторгнення в Україну, – розвідка

920 0
На війні наполягала федеральна служба безпеки рф.
Фото: АР

Фото: АР

Президент росії путін тричі відкладав терміни початку вторгнення в Україну, востаннє переносили напад у середині лютого.

Джерело: представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький

«Президент росії володимир путін довго радився з очільником генерального штабу зс рф валерієм герасимовим та міністром оборони країни-агресорки сергієм шойгу перед вторгненням та тричі переносив наступ. За нашою інформацією, наступ востаннє переносили в середині лютого. ФСБ підштовхнула герасимова до вторгнення. росіяни були впевнені, що провели достатню підготовку, бо вклали в це величезні ресурси», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Резніков вважає, що росіяни планують новий наступ у лютому

При цьому генштаб рф серйозно прорахувався в оцінці ситуації, оскільки російські військові частини були забезпечені продовольством, боєприпасами та пальним лише на три доби. Крім того, українська розвідка отримувала багато інформації від місцевих жителів, які повідомляли, скільки окупантів перебувають у кожному населеному пункті та в якій саме вони будівлі.

Нагадаємо, 19 грудня президент російської федерації володимир путін прилетів до білорусі. Його візит для переговорів з олександром лукашенком став першим до мінська з 2019 року – до пандемії та хвилі білоруських протестів у 2020 році, які лукашенко придушив за потужної підтримки кремля.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!