Путін заявив Макрону і Шольцу, що підпише указ про визнання «Л/ДНР»

998 0
Лідери Росії, Німеччини та Франції провели переговори.
Фото:media.slovoidilo.ua

Фото:media.slovoidilo.ua

Президент РФ Володимир Путін сьогодні, 21 лютого, під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що підпише указ про визнання так званих Донецької та Луганської «народних республік», повідомляє Главком.

Читайте також: Росія провокує, в ОРДЛО мобілізація. Що відбувається на Сході України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц засудив ймовірне визнання Москвою незалежності так званих «Л/ДНР».

«У центрі розмови була ситуація в Україні та навколо неї, нарощування російських військ на російсько-українському та білорусько-українському кордонах. Крім того, президент Путін поінформував про сьогоднішнє засідання російської Ради безпеки», – йдеться у повідомленні уряду ФРН.

У повідомленні також йдеться, що такий крок (визнання «Л/ДНР») разюче суперечитиме Мінським домовленостям про мирне вирішення конфлікту на сході України і стане одностороннім порушенням цих домовленостей з боку Росії.

Олаф Шольц закликав Путіна до деескалації та негайного відведення військ з кордонів України.

У зв'язку із заявами, які пролунали на засіданні Ради безпеки Російської Федерації, Володимир Зеленський провів термінові консультації з Еммануелем Макроном та Олафом Шольцем та скликав РНБО.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден 18 лютого виступив зі зверненням щодо ситуації в Україні. Відповідаючи на питання журналістів, він сказав, що США мають підстави вважати, що Володимир Путін уже ухвалив рішення щодо вторгнення в Україну.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!