Путін заявив, що визнав за ОРДЛО всю Луганську й Донецьку області

893 0
Водночас він сказав що розуміє те, що це «питання спірне».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Президент РФ Володимир Путін заявив, що визнавши ОРДЛО, він визнав і межі цих територій, закріплені в «конституціях республік», тобто всю Луганську та всю Донецьку області. Про це він сказав на пресконференції у Кремлі сьогодні, 22 лютого, передає УП.

«Ми визнали всі їхні фундаментальні документи, у тому числі й конституцію, а в конституції прописані кордони у рамках Донецької та Луганської областей у той час, коли вони були у складі України», - заявив він.

Водночас він сказав, що розуміє те, що це «питання спірне», тому сподівається на його вирішення під час переговорів між Україною та «керівництвом республік».

Читайте також: Байден підписав указ про санкції щодо «ДНР» та «ЛНР»

Нагадаємо, що 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів. Водночас президент США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО. Також канцлер Німеччини Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу «Північного потоку-2». Велика Британія також ввела санкції через визнання Росією ОРДЛО.

Також зазначимо, що сьогоднв Верховна Рада України проголосувала заяву щодо рішення глави РФ Володимира Путіна про визнання незалежними так званих «ДНР» та «ЛНР». Депутати наголосили, що тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей залишаються частиною України, а схвалення рішення не має жодних юридичних наслідків. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!