Байден підписав указ про санкції щодо «ДНР» та «ЛНР»

4979 0
Санкції забороняють інвестиції представників США в ОРДЛО та ввезення товарі до/з окупованих територій.
Фото: nyt

Фото: nyt

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв’язку з визнанням Росією незалежності «ДНР» та «ЛНР». Про це повідомляють на сайті Білого Дому.

Зокрема, санкції забороняють нові інвестиції та фінансову діяльність американських представників на території ОРДЛО. Крім того, забороняють ввезення до США будь-яких товарів, послуг чи технологій з окупованих Росією українських, також експорт прямо або опосередковано товарів, послуг чи технологій зі Сполучених Штатів в ОРДЛО.

Як зазначається в указі Байдена, визнання РФ «ДНР» та «ЛНР» порушує Мінські домовленості та створює додаткову загрозу миру, суверенітету та територіальній цілісності України. Також таке рішення загрожує національній безпеці та зовнішній політиці США.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну. 

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!