Путін змушує лукашенка вступити у відкриту війну, – розвідка

1292 0
Біля кордону білорусі з Україною зосереджено шість батальйонів.
Фото: 1news.az

Фото: 1news.az

Росія намагається втягнути білорусь у відкриту війну з Україною. Для цього предзидент рф владімір путін постійно обговорює це питання на зустрічах з білоруським візаві алексадром лукашенком, пробуючи схилити його до такого кроку.

Джерело: ГУР МО у Telegram з посиланням на представника відомства Вадима Скибіцького

«Ми бачимо заходи, які проводяться рф для того щоб змусити керівництво білорусі вступити у відкриту війну. Постійно проводяться зустрічі путіна й лукашенка, де обговорюється це питання і путін намагається схилити лукашенка до цього рішення.

На сьогоднішній день, за даними воєнної розвідки України, біля нашого кордону зосереджено 6 батальйонів. Це і механізовані батальйони, це і батальйони повітряно-десантних військ так званого командування сил спеціальних операцій»,
– зазначив представник воєнної розвідки України.

За словами Скибіцького, наскільки довго буде така ситуація, залежатиме від того, як розвиватимуться події на фронті, та загалом якою буде ситуація у війні росії проти України.

Нагадаємо, що вчора, 8 жовтня, послу України в білорусі було вручено дипломатичну ноту, яка стверджує, що Україна нібито планує нанесення удару по території Білорусі.

Також додамо, що росіяни завезли у білорусь іранські дрони-камікадзе, імовірно, для атак на західні регіони України. За даними білоруських джерел, безпілотники доставили на аеродром «Лунінець» поблизу кордону з Україною.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!