Білорусь звинуватила Україну в намірі атакувати країну. МЗС називає це провокацією

1488 0
«Влада в білорусі має перестати виконувати забаганки кремля».
Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко

Білоруська влада вручила дипломатичну ноту українському послу там, в якій стверджує, що Україна готує проти країни удар. Українські дипломати цю інформацію відкидають та не виключають, що це провокація. Відповідну заяву опублікувало МЗС України. 

«Ввечері 8 жовтня до мзс білорусі було запрошено посла України в мінську Ігоря Кизима, якому була вручена дипломатична нота. В ноті білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує нанесення удару по території білорусі. Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інсинуації білоруського режиму», – сказано у заяві.

В Міністерстві закордонних справ не виключають, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану російської федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України.

Читайте також: У Новій Каховці окупанти з сім'ями втікають до Криму, – Генштаб 

«Закликаємо білоруський народ не піддаватися на провокації. Україна ніколи не зазіхала на чужі території. Ми чітко дотримуємося основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН. Влада в білорусі має перестати виконувати забаганки кремля та негайно припинити надавати підтримку росії в здійсненні її агресії проти України», – підсумовують в МЗС.

Нагадаємо, росіяни завезли у білорусь іранські дрони-камікадзе, імовірно, для атак на західні регіони України. За даними білоруських джерел, безпілотники доставили на аеродром «Лунінець» поблизу кордону з Україною.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!