П'яний водій з травмами втік з місця ДТП у Львові. Що загрожує за нетверезе водіння

1878 0
Чоловік травмував ногу та мав кровотечу.
фото умовне

фото умовне

У Львові сталася ДТП із потерпілими. Один із водіїв був на місці події і його шпиталізували до медичного закладу, а ось другий — втік із місця пригоди. Про це повідомила патрульна поліція Львівщини.

Поліція дізналася про ДТП через виклик очевидця. З його слів, зіштовхнулися два автомобілі Renault Kangoo. Один із водіїв був на місці і його шпиталізували до лікарні, а ось другий — втік. Чоловіка знайшли на території автотранспортного підприємства. Він ховався у вантажівці.

 

Керманич мав ознаки алкогольного сп’яніння, а у ДТП травмував ногу і стікав кров’ю. Це помітили поліцейські і негайно почали надавати йому домедичну допомогу. Вони зупинили кровотечу та забинтували ногу. Згодом на місце події приїхали медики та шпиталізували чоловіка.

Зазначимо, штрафи за їзду у п'яному вигляді досить великі та залежно від серйозності порушення можуть коливатися від 17 тисяч до 51 тисячі гривень. Якщо у поліції доведуть, що водій був у стані алкогольного сп'яніння, то йому загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень та 1 рік позбавлення прав. Якщо водія спіймали п'яним за кермом вдруге за рік, то розмір штрафу зросте до 34 000 гривень та позбавлять прав на 3 роки. За третє порушення протягом року штраф зростає до 51 тисячі гривень , а права забирають на 10 років. Кримінальна відповідальність за керування у п'яному вигляді передбачена лише в тому випадку, якщо водій спровокує ДТП у якому люди отримали тілесні ушкодження або загинули.

Нагадаємо, на перехресті вулиць Городоцька - Станційна у Львові п'яний водій в'їхав у дорожній знак. На 29-річного порушника склали три протоколи.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!