Пʼятьох захисників зі Львівщини посмертно нагодили орденом «За мужність». Що про них відомо

2676 0
Нагороди вручили рідним загиблих.

Пʼять захисників зі Львівщини нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Михайла Андрієвського, Івана Луніва, Андрія Томана та Олександра Шишкіна з Дрогобицького району та Ігоря Веснія – з Червоноградського. Нагороди вручили рідним загиблих. 

Джерело: голова ЛОВА Максим Козицький 

Що відомо про Героїв 

Михайло Андрієвський народився 17 січня 1991 року у селі Вороблевичі.З 1997 по 2006 рр. навчався у Вороблевицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ст. Після закінчення 9 класу вступив до Дрогобицького механічного коледжу, де навчався 4 роки. Служив в армії. У 2017 році був учасником бойових дій на сході України.З початку повномасштабного вторгнення разом із батьком захищав державу у лавах Збройних Сил України. Загинув 24 грудня 2022 року у місті Торське Краматорського району Донецької області від кулі снайпера. Залишились батько, матір та молодша сестра.

Іван Лунів народився 14 червня 1990 року в селі Нагуєвичі. Там навчався та проживав. Служив у Львові. Після повномасштабного вторгнення, 7 березня Іван відправився на фронт захищати Україну від ворога. Воював у складі ВЧ А-0284. На жаль, під час виконання бойових завдань Іван загинув. Це сталось неподалік Краматорська на Донеччині. У воїна залишилось 2 брати та сестра.

Андрій Томан був учасником Революції Гідності, де отримав поранення, захищав кордони в АТО у 2014-2015 роках. Він загинув 30 грудня на Донеччині. У Героя залишилися дружина, маленька донечка, мама та сестра.

Олександр Шишкін служив у десантно-штурмовій бригаді. На захист країни став з перших днів повномасштабного вторгнення. Загинув 27 січня на Донеччині, поблизу с. Торське Краматорського району. Йому мало виповнитися 47.

Ігор Весній був учасником АТО. Ігоря мобілізували на початку повномасштабної війни росії проти України. Проходив службу у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України, далі виконував бойове завдання у складі 4-го відділення інспекторів прикордонної служби «Станиця Луганська». У важких боях з ворогом поблизу населеного пункту Нове 16 квітня 2022 загинув. Тривалий час тіло захисника не могли забрати. Лише 4 жовтня 2022 надійшла інформація, що у населеному пункті Нове провели розкопки двох братських могил, тіла направили до моргу м. Дніпро. Серед загиблих військовослужбовців ідентифікували і тіло Ігора Веснія. 

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!