Рада розширила закон про конфіскацію майна в умовах війни. У кого вилучатимуть

4764 0
Вилучатимуть майно у фізичних осіб – громадян росії, а також тих, які не є громадянами, проте мають тісний зв’язок з рф і підтримують дії агресора.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

Верховна Рада схвалила закон про примусове вилучення на території України майна, що належить громадянам росії, а також особам, які підтримують війну рф проти нашої держави, незалежно від їх громадянства. Про це повідомляють на сайті парламенту.

Йдеться про конфіскацію об’єктів права власності росіян – фізичних осіб. Такі ж дії застосовуватимуть до осіб, які не є громадянами рф, але мають найбільш тісний зв’язок з росією, зокрема проживають або займаються основною діяльністю.

Читайте також: Шкури і золото. Журналісти показали, як виглядає закарпатська резиденція Медведчука. Фото

Також до переліку входять юридичні особи (їх філії, представництва), до діяльності або управління якими причетні росія чи її представники, фізичні або юридичні особи, які постійно перебувають за межами України або на тимчасово окупованій території держави, та які заперечують або ж є прихильниками війни рф проти України.

Водночас винятком є громадяни рф, які захищають незалежність та територіальну цілісність України, виступають проти дій агресора проти українського народу та беруть безпосередню участь у відсічі та стримуванні російської війни в Україні.

У Раді зауважують, що примусова конфіскація здійснюється не лише з мотивів суспільної необхідності, а й з врахуванням майбутньої репарації від рф на користь України.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про конфіскацію російського майна в Україні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!