Рада дозволила сплачувати комуналку й податки електронними грошима

1148 0
На час війни обіг електронних грошей обмежений в Україні, так що усі новації почнуть діяти після перемоги України.
Фото: ВРУ

Фото: ВРУ

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №4366 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо платіжних послуг», про це повідомив народний депутат Ярослав

За його словами, за відповідний документ проголосував 251 народний депутат.

«Там багато позитивних новацій для розвитку cashless-розрахунків в Україні, але з найбільш цікавого та інноваційного: легалізуємо електронні гроші та прирівнюємо рахунки електронних гаманців до рахунків банків, можна сплачувати електронними грошима податки, також буде можливість і комуналку електронними грошами сплатити, якщо ж звичайно буде їх приймати ваш постачальник послуг», – зазначив депутат.

Железняк додав, що на час війни обіг електронних грошей обмежений в Україні, так що усі ці новації почнуть діяти після перемоги України. Окрім того, за його словами, не слід плутати криптовалюту та електроні гроші – це зовсім різні речі.

Відповідно до пояснювальної записки, документом передбачається можливість сплати податків і зборів електронними грошима, можливість здійснення розрахунків за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) з використанням електронних грошей платниками єдиного податку першої-третьої групи.

При цьому вимоги щодо можливості відкриття та ведення рахунків поширюються виключно на клієнтів, які стали на облік у контролюючих органах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!