Рада підтримала закон про особливий статус поляків в Україні

1000 0
За документ проголосували 283 народні депутати.
ФОТО: UNSPLASH

ФОТО: UNSPLASH

Верховна Рада 28 липня підтримала в цілому законопроєкт №7550 про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Польщі, які перебувають на території України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Телеграмі. 

Читайте також: У Польщі почали збір коштів на евакуаційні гвинтокрили для України

За документ проголосували 283 народні депутати. Тепер він має бути підписаний головою Верховної Ради та президентом для набуття чинності. Згідно із законопроєктом, громадяни Польщі зможуть перебувати на території України впродовж 18 місяців після ухвалення закону та користуватися усіма правами й свободами, як і громадяни України:

  • права на працевлаштування без спеціального дозволу на застосування праці іноземців;

  • державну реєстрацію як платників податків та отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків;

  • провадження господарської діяльності;

  • здобуття освіти, соціальні виплати, медичне обслуговування на умовах громадян України.

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про особливий статус для громадян Польщі в Україні. Текст проєкту закону «Про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України» з’явився на сайті парламенту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!