Раду закликають відкласти розгляд постанови про 30 тисяч для військових

856 0
Залужний і представники оборонних структур проти закону про повернення виплат.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

До Верховної Ради надійшов лист із проханням відкласти розгляд законопроєкту про повернення 30 тисяч гривень доплат військовим на час воєнного стану. Лист підписали очільники Міноборони, СБУ, МВС, ДПСУ, Нацгвардії, а також головнокомандувач Валерій Залужний. Про це повідомив очільник фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, опублікувавши копію листа.

У листі йдеться, що законопроєкт не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах, не розв'язує питання, пов’язані з грошовою винагородою строковиків і курсантів; а також у ньому не вказано джерело фінансування виплат. Залужний, Резніков та інші пропонують відкласти розгляд проєкту постанову № 8312-П, яка блокує повернення військовим доплати у розмірі 30 тисяч грн.

Натомість очільники відомств пропонують зібрати робочу групу з представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Генштабу ЗСУ і до кінця травня спільно розробити законопроєкт, який урегулює питання оплати праці бійців. 

Арахамія написав, що підтримує пропозиції у листі: «Тому будемо пропонувати відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити робочу групу з представників Верховної Ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення стосовно чутливого для суспільства питання оплати праці наших захисників», – зазначив депутат.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада проголосувала за повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим, також доплати повернуть працівникам ДСНС і поліцейським. Як повідомлялось раніше, нарахування додаткової грошової виплати військовослужбовцям напряму залежатиме від районів їхнього перебування, а також складності та специфіки завдань, які вони виконують. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!