Радянську зірку з Марсового поля перевезли у Музей Терору

1084 0
Саму зірку було встановлено у 1974–1976 роках.
Фото: Музей Терору

Фото: Музей Терору

У львівський Музей Терору надійшов новий експонат – радянська зірка з серпом та молотом, яку демонтували з Марсового поля. Про це повідомили на сторінці музею.

«На початку жовтня, Львівська міська рада прийняла рішення перенести "зірку" до музею «Територія Терору» – тепер Ви можете побачити її у нашій колекції радянського монументального мистецтва», – зазначили в музеї. 

Читайте також: У Львові на Марсовому полі демонтовують радянську зірку

Нагадаємо, про демонтаж радянського ордена «Вітчизняна війна» із Марсового поля, що поблизу Личаківського кладовища, говорили ще напередодні. 8 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, прийняли рішення, що оголосять архітектурний конкурс, аби визначити, як надалі розвиватиметься ця територія.

Рішення про демонтаж ордену прийняли цього року у липні. Тоді МЗС Росії надіслало ноту протесту з цього приводу. 

Додамо, що Марсове поле – це радянський військовий меморіал, що розташований на вулиці Мечнікова у Львові. Раніше тут був військовий цвинтар вояків австрійської армії та союзників, які загинули у Першій світовій війні. До 1927 року на полі було майже п’ять тисяч окремих могил. У 196-1947 роках тіла ексгумували, а на цьому місці облаштували кладовище для солдатів СРСР. У 70-х роках минулого століття на Марсовому полі створили меморіал та перепоховали жертв радянського терору з Замарстинівської в’язниці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!