Ракетний удар по Львову. Онлайн-трансляція

13671 0
Російські окупанти обстріляли Львівську область.

10 жовтня Львів атакували ракети, у місті зникло світло та вода

10 жовтня Львів атакували ракети, у місті зникло світло та вода

10 жовтня Львів атакували ракети, у місті зникло світло та вода

10 жовтня Львів атакували ракети, у місті зникло світло та вода

10 жовтня Львів атакували російські ракети. Черга до банку

10 жовтня Львів атакували російські ракети. Черга до банку

10 жовтня Львів атакували російські ракети. Не їздять трамваї та тролейбуси

10 жовтня Львів атакували російські ракети. Не їздять трамваї та тролейбуси

10 жовтня Львів атакували російські ракети. Не їздять трамваї та тролейбуси

10 жовтня Львів атакували російські ракети. Не їздять трамваї та тролейбуси

10 жовтня

10 жовтня о 7.27 у Львові оголосили повітряну тривогу. Тривога пролунала в усій країні. У Києві, Львові та інших містах було чутно вибухи. 15 ракет ворог випустив вранці по Львівській області, 7 з них системи ППО збили, 8 – влучили в енергетичні підстанції. Увечері Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, чим атакували російські війська. 

"Противник застосував крилаті ракети повітряного, морського та наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні та ударні БПЛА типу “Shahed-136”, - пояснив Валерій Залужний та опублікував карту. 

  

У міськраді уточнили, чому не у всіх районах Львова спрацювала система оповіщення. 

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів про наслідки ракетних ударів по Львові та області. 

За його словами, 15 ракет ворог випустив вранці по Львівській області, 7 з них системи ППО збили, 8 – влучили в енергетичні підстанції.

Станом на 18.30 год у Львові майже на 40% відновили електроенергію. За попередньою інформацією, воду і світло відновлять найперше у Личаківському і Галицькому районах. Про це під час брифінгу Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Від цього залежить водопостачання у нашому місті. Очікуємо, що у Шевченківському районі за пів години на 100% буде подача води. Відновлять також гаряче водопостачання», - сказав він. 

 

Якщо говорити про інші райони міста, то частина з них працює на дизельних генераторах. 

Також у Львові запрацювали водовозки за такими адресами

Голова Нацполіції України Ігор Клименко зазначив, що внаслідок сьогоднішніх атак в Україні 11 людей загинуло, 87 - травмовано, даних по Львову та області наразі немає. 

О 16.00 міський голова Львова закликав львівʼян повернутись додому, поки не стемніло через те, що вуличне освітлення у Львові також не працюватиме. 

Голова ЛОВА Максим Козицький повідомив, що окремі райони Львова та області залишаються без води та світла та закликав мешканців економити ресурси.

Згодом голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що Львівську область атакували 15 ракет. 

«15 ракет атакували Львівську область. Частину з них збила ППО», – зазначив Максим Козицький.

Також львівські школи перевели на дистанційне навчання. За повідомленням міського голови Львова Андрія Садового, пошкоджено інфраструктурні об'єкти, у місті немає гарячої води, в окремих районах повідомляють про відсутність світла та доступу до інтернету.

11 жовтня

11 жовтня о 8.54 на території Львівської області і по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. У низці областей мешканці чули вибухи. Зокрема, у Хмельницькій, Одеській, Івано-Франківській, Київській області  Сили протиповітрної оборони знищили ворожі ракети. Проте, російські військові завдали трьох ракетних ударів на Львівщині. Вибухи стались на двох об‘єктах енергетики.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львові внаслідок удару постраждав 53-річний чоловік. У нього осколкове поранення. Стан постраждалого оцінюють як середньої важкості. Медики надали йому всю необхідну допомогу і відпустили лікуватися амбулаторно. 

Пізніше, стало відомо, що ураження зазнали чотири підстанції «Укренерго». По двох з них ворог вдарив повторно після обстрілу напередодні   їх знищено повністю. 

Росіяни вдарили по Львівській області трьома ракетами типу Х-101, які були випущені з Каспійського моря літаками стратегічної авіації. Одну ракету збило над Львівщиною ПК «Захід». Наразі триває обстеження завданих пошкоджень на об’єктах «Укренерго» та уламків ракет, якими наносились удари.

Станом на 16.00 через обстріли 30% міста Львова залишається без світла. Лінії, які були відновлені після вчорашнього удару, знову розірвані. Зі слів голови ЛОВА, відновити електропостачання сподіваються обхідними шляхами, разом з тим знову зможуть подавати воду.

Мешканців Львівщини закликали надалі економити споживання електроенергії, аби зменшити навантаження у критичні години, з 17:00 до 22:00. У місті обмежене електропостачання. У трьох районах – Сихівському, Франківському та Залізничному, проблеми з водопостачанням. Мешканці, які не мають води на перших поверхах будівель, можуть скористатися пожежними гідрантами. Відтак, Садовий закликав львів’ян зробити запаси води. 

Зазначимо, що на Львівщині також призупинили планові операції через перебої електропостачання внаслідок ворожих ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Через посилення небезпеки Львівські виші переходять на дистанційний формат навчання до п’ятниці, 14 жовтня, включно, а комунальні школи, гуртки та секції у Львові продовжують онлайн-навчання до кінця тижня. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!