Район навколо «Піскових озер» «оновлюють». Що там зводять

1970 0
Тут зводять, зокрема, нові житлові комплекси, спорткомплекс, дитячий центр.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Частина Франківського району, що поблизу Піскових озер, досить густо забудована, однак є там також і новобудови. «На Байках» або «Новий світ» − частина району, обмежена вулицями Кульпарківською, Героїв УПА, Бандери і Сахарова. Tvoemisto.tv розповідає, що тут будують.

Будівництво ПАТ «Концерн-Електрон»: багатоповерхівки і спорткомплекс

На вул. Чупринки, 130 (майже на березі Піскових озер), від ПАТ «Концерн-Електрон» будують багатоповерхівки та реконструюють спорткомплекс. Цю реконструкцію погодив виконавчий комітет ЛМР у грудні 2022 року. Раніше на цій території були два тенісні корти та футбольне поле. Наразі вже повністю змінений фасад, тож очікуємо, що спорткомплекс незабаром знову прийматиме відвідувачів.

Біля нього ПАТ «Концерн-Електрон» звів багатоповерховий житловий будинок для своїх працівників. Через це будівництво Франківська окружна прокуратура Львова надсилала позов до суду про знесення будівлі. Як стверджував прокурор, будинок зводять без відповідного дозволу Міністерства культури та інформаційної політики, однак Господарський суд Львівської області відмовив у позові. Апеляції в справі також були відхилені.

Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будинків на Генерала Чупринки, 130 під багатоповерхівки ПАТ «Концерн-Електрон» − «Навчальний науково-виробничий комплекс «Електрон» отримав у вересні 2019 року. ПАТ «Концерн-Електрон» спеціалізується на машинобудуванні, зокрема трамваїв, тролейбусів та спецавтомобілів.

Також нещодавно, в серпні 2023-го, виконавчий комітет мав розглянути питання будівництва готелю з підземно-наземною автостоянкою. Містобудівні умови та обмеження волів отримати «Навчальний науково-виробничий комплекс «Електрон», однак питання перенесли на доопрацювання і більше його поки не обговорювали. 

Житловий комплекс навпроти Національного лісотехнічного університету України

Навпроти Національного лісотехнічного університету України розбудовують стару будівлю як сучасний багатоквартирний житловий комплекс. На п’ятиповерховий житловий комплекс із підземним паркінгом містобудівні умови та обмеження отримала Віра Могилевич. Що цікаво, в 2016 році мешканці сусідніх будинків виступали проти цього будівництва.

Готель «Турист» на вул. Є. Коновальця

Сучасного вигляду набуває й занедбаний готель «Турист» на вул. Євгена Коновальця, 103. Там уже почали реконструкцію фасаду. Зазначимо, що, за даними платформи Youcontrol, засновниками ПрАТ «Львівтурист» є київське Приватне акціонерне товариство УКРПРОФТУР, яке належить Федерації профспілок України, та Об'єднання профспілок Львівщини.

Додамо, що на Коновальця, 116 замість дитячого санаторію хочуть звести елітне житло. Мовиться про плани будівництва компанії ТОВ «Скай Дістрікт» на території дитячого санаторію на вулиці Коновальця. За даними аналітичної системи YouControl, компанією володіє Олександр Фтомін, він також є бенефіціарним власником «КУА «Авалон груп».

Комплекс творчого центру дитини та юнацтва на вул. Мельника

Навпроти «Leoland» благодійний фонд «Лабораторія соціального новаторства» будує комплекс творчого центру дитини та юнацтва на вул. Мельника, 21, де раніше був радянський дитсадок. За рік до спорудження дитячого центру забудовник почав там незаконне будівництво нового поверху без погодження з управлінням архітектури. Тоді ДАБІ оштрафувала благодійний фонд «Лабораторія соціального новаторства» на понад 66 тисяч гривень, а згодом на ще 92 тисячі.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv довідалося, як оновлюють район навколо Піскових озер, детальніше розповіло історію тієї території, також описало бачення його розвитку і які там ціни на проживання.

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!