Реабілітаційні відділення планують створити у кожному районі Львівщини до кінця року

603 0
На базі кожного з цих відділень хочуть облаштувати Центр психічного здоров’я.
ФОТО УМОВНЕ: ЛЬВІВСЬКА ОВА

ФОТО УМОВНЕ: ЛЬВІВСЬКА ОВА

У Львівській області працюють декілька потужних реабілітаційних центрів для воїнів та цивільних, які постраждали через війну. Запит на такі центр продовжує зростати, тому, щоб і надалі надавати допомогу системно, Міністерство охорони здоров'я України доручило створити цього року реабілітаційні відділення на базі кластерних лікарень у кожному районі Львівщини. Про це повідомив голова Львівської ОВА максим Козицький. 

Такі відділення вже функціонують у Львові, Стрию, Дрогобичі та Новояворівську. У Самборі – завершили ремонт і очікують на поставку обладнання від МОЗ. У Буську та Червонограді ремонт триває.

Читайте також: Що зміниться для пацієнтів. Інтервʼю про медицину Львівщини

«На базі кожного з цих відділень також плануємо облаштувати Центр психічного здоров’я, бо без психологічної, фізична реабілітація буде неповною. План мінімум – амбулаторна допомога, але йдемо до того, щоб у кожному з них психологічну та психіатричну допомогу надавали стаціонарно, амбулаторно, а також, щоб працювали виїзні мультидисциплінарні бригади», – зазначив очільник області. 

Він додав, що очікують більшу залученість від громад. За його словами, не кожна громада може побудувати реабілітаційний центр, але кожна може фінансово посприяти у реабілітації воїнів зі своєї громади.

Нагадаємо, у Новояворівській лікарні імені Ю. Липи на Львівщині відкрили нове реабілітаційне відділення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!