На правах реклами

Recreativ (Рекреатив): легальний контент у рекламі

789 0
Пам’ятаєте оголошення «Живу поряд. Встановлю Windows», а на фото Джонні Депп чи Райан Гослінг? Або салон «У Ірини», який прикрашає обличчя Анджеліни Джолі? Смішно, але подібна реклама досі існує і не лише в наведених прикладах, а й в онлайн-просторі.

Багато брендів та майданчиків нехтують авторським правом і запускають банери з чужим контентом. Проблема в тому, що таких рекламних оголошень дуже багато, вони ротуються і замінюються на нові. 

Водночас сумлінні компанії та рекламні мережі намагаються популяризувати культуру легального контенту. Наприклад, мережа нативної реклами Recreativ (Рекреатив) використовує лише брендовий контент, контент власного виробництва або придбаний на стоках. Також мережа є учасниками української ініціативи «Чисте небо», яка протистоїть піратству, та міжнародної організації IAB, яка сприяє розвитку інтерактивної реклами. 

«Вважаємо, що медіаіндустрія не може розвиватися нормально, коли є проблема піратства. Це шкодить іміджу онлайн-реклами в цілому і знижує рейтинги порядних агенцій, поки «сірі» монетизуються, порушуючи закон. Ми хочемо це змінити, тому завжди відповідально ставимось до продукту, який випускаємо», – зазначив співвласник рекламної мережі Recreativ (Рекреатив), він наголосив: «Насправді, в перспективі – це навіть вигідно, адже клієнти та майданчики розуміють, що ми дбаємо і про свою, і про їхню репутацію, та стають нашими постійними лояльними партнерами».

Де брати легальний контент?

  • Використовувати брендовий. В ідеалі, у кожної поважаючої себе компанії має бути власний унікальний матеріал: фотосесії, кі-віжуали тощо. Це як частина бренд-айдентики, яку клієнт надає мережі для розміщення;
  • Створити. Якщо у клієнта немає власного контенту, ми в Recreativ маємо своїх дизайнерів, які можуть зробити макети під кампанію;
  • Купити. Зараз існує безліч стоків з контентом на будь-який смак. Є різні варіанти взаємодії: можна придбати річну передплату або купляти матеріал разово під конкретну ціль. Також існують безкоштовні стоки, де починаючі фотографи чи дизайнери діляться своїми креативами, аби розкрутитися.

Тож бути на «світлому боці» реклами не так вже і складно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!