Ректор Львівського медуніверситету відреагував на інцидент із приниженням студентів

41357 0
Борис Зіменковський зазначив, що його жарти були не для широкої авдиторії.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський відреагував на інцидент, що стався напередодні зі студентами. Він пояснив, що його слова були не приниженнями, а жартом, пише «УП.Життя».

«Я нікому зі студентів нічого поганого не сказав. Я пожартував. Студенти моїх слів не чули. Коло мене сидів праворуч проректор і я тихенько їй говорив. Однак поряд був потужний мікрофон і вихопив», – каже Борис Зіменковський.

За словами ректора, його жарти були не для широкої авдиторії. Він також додав, що у медицині є більш жіночі професії.

«Все ж таки хірургія – агресивна частина медицини. І не така проста. Я погоджуюся, що жінка може все, як і чоловік. Але на мою думку у медицині є більш жіночі професії. Наприклад, кому подобається жіночий бокс? Утім, якщо хтось прийняв мої слова на свій рахунок, я вибачаюсь», – пояснив він.

Читайте також: У МОЗ відреагували на приниження студентів у Львівському медуніверситеті

Щодо розподілу випускників, який студенти розкритикували за непрозорість та зміну правил на ходу, і назвав його «нормальним». Однак зазначив, що були помилки, як з боку деканату, так і з боку студентів. За його словами, це другий розподіл, коли місця для інтернатури розподіляються за рейтингом студентів.

Зазначимо, що як стало відомо Tvoemisto.tv зі слів студентів медичного університету, декан медичного факультету №2 Олександр Надрага не працюватиме більше в університеті через завершення контракту. За його словами, закінчення роботи на цій посаді не пов'язано із гучним скандалом, який стався напередодні.

Нагадаємо, що 19 червня у ЛНМУ ім. Данила Галицького відбулося засідання комісії з розподілу випускників, які навчалися за кошти державного бюджету, для проходження інтернатури на клінічних базах стажування. Після чого у соціальних мережах виникло гучне обговорення щодо поведінки керівництва медичного університету. Зокрема, ректор університету Борис Зіменковський зневажливо ставився до студентів, а декан медичного факультету №2 Олександр Надрага вимикав студентам мікрофон, коли вони хотіли поставити запитання про організацію розподілу.

20 червня Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до ЛНМУ ім. Данила Галицького щодо ситуації яка виникла в університеті, однак відповіді ми не отримали.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!