У МОЗ відреагували на приниження студентів у Львівському медуніверситеті

3151 0
Міністерство отримало численні скарги студентів Львівського медичного університету щодо процедури розподілу в інтернатуру загалом.
ЛНМУ ім. Данила Галицького

ЛНМУ ім. Данила Галицького

Міністерство охорони здоровʼя відреагувало на інцидент у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького, коли ректор університету зневажливо ставився до студентів, а декан вимикав студентам мікрофон, коли вони хотіли поставити запитання про організацію розподілу. МОЗ вважає ситуацію неприпустимою.

Джерело: МОЗ

У повідомленні йдеться, що Міністерство охорони здоровʼя засуджує будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. За це кожен, хто був причетний до цієї ситуації, понесе відповідальність. 

«Студенти, наші майбутні медики, які у війну продовжили навчання та планують будувати свою карʼєру в Україні, в жодному разі не мають ставати мішенями для словесного насильства. Будь-які прояви сексизму, словесне насильство, упереджене ставлення чи образи в бік студентів – це ганьба для закладу вищої освіти та його керівництва. Такі дії не залишаться без покарання. Міністерство охорони здоровʼя просить вибачення студентам, які стали учасниками цієї ганебної ситуації, що сталася», – зазначають у МОЗ.

У міністерстві створили комісію для надання оцінки ситуації під час розподілу студентів в інтернатуру, до її складу увійдуть представники керівництва МОЗ та відповідних департаментів. Окремим предметом розслідування комісії стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні через відеозвʼязок, однак жодним чином не відреагував на неприпустиму поведінку приймальної комісії університету.  

Водночас у повідомленні вказали, що міністерство отримало численні скарги студентів Львівського медичного університету щодо процедури розподілу в інтернатуру загалом. 

Нагадаємо, що 19 червня, у ЛНМУ ім. Данила Галицького відбулося засідання комісії з розподілу випускників, які навчалися за кошти державного бюджету, для проходження інтернатури на клінічних базах стажування. Після чого у соціальних мережах виникло гучне обговорення щодо поведінки керівництва медичного університету.

Як наслідок, декан Медичного факультету №2 ЛНМУ, доктор медичних наук, професор кафедри дитячих інфекційних хвороб Олександр Надрага пішов з посади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!