Режим надзвичайної ситуації в Україні продовжили до кінця року

1938 0
Режим надзвичайної ситуації на Львівщині ввели 24 березня.
Фото: Vladimir Fedotov  for Unsplash

Фото: Vladimir Fedotov for Unsplash

Кабінет Міністрів подовжив режим надзвичайної ситуації до 31 грудня. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль у Телеграмі.

«У світі та в Україні рівень захворюваності на Covid-19 зростає. Тому ми продовжуємо посилену роботу всіх служб, залучених до запобігання поширенню захворювання. Уряд також продовжить тісну координацію своїх дій із місцевою владою», – повідомив Денис Шмигаль.

Читайте також: На Львівщині вводять режим надзвичайної ситуації. Що це означає

Зазначимо, що надзвичайна ситуація – це порушення нормальних умов життя і діяльності людей, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом, епідемією та іншою небезпечною подією.

Вона передбачає посилену роботу всіх служб цивільного захисту населення та загалом всіх відомств, залучених до протидії поширення Covid-19. При такому режимі відбувається посилення охорони громадського порядку, запроваджуються санітарно-гігієнічні протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, що режим надзвичайної ситуації на Львівщині ввели 24 березня. За цього режиму громадяни зобов'язані дотримуватись правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, зокрема ідеться про карантинні обмежувальні заходи. Також під час епідемії має відбуватись виявлення та госпіталізація хворих, розміщення на карантин контактних осіб, дезінфекція територій.

В Україні за минулу добу, 27 жовтня, коронавірусне захворювання підтвердили у 7 474 людей, 165 пацієнтів померли за добу. На Львівщині за добу коронавірус підтвердили у 398 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!