З'явилися результати опитування щодо щита на монументі Батьківщина-мати у Києві

1176 0
85% учасників підтримали варіант про заміну герба СРСР на тризуб.

У голосуванні щодо зміни символіки на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві 85% учасників підтримали варіант про заміну герба СРСР на тризуб. Про це повідомляє міністр міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

«Підбиваємо підсумки нашого опитування в «Дії» щодо зміни символіки на монументі Батьківщини-матері. Цифри говорять самі за себе − це опитування стало другим за залученістю опитуванням в «Дії», в якому взяли участь близько 780 тис людей. 85% відсотків проголосували за заміну гербу СРСР на тризуб», − пояснює він. 

Читайте також: На Подолі в Києві відкрили Консультаційний центр для переселенців

«Продовжуємо працювати над трансформацією монументу − його переосмисленням та технічними змінами», − підсумовує Ткаченко.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики разом з Мінцифрою запустили опитування про майбутнє символіки на щиті монумента Батьківщина-мати у Києві. Наразі там розташований радянський символ − герб СРСР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!