Що відвідують туристи на Львівщині та скільки це приносить коштів

1754 0
За 7 місяців сума туристичного збору склала 25 млн грн.
Фото умовне

Фото умовне

За 7 місяців 2023 року сума туристичного збору, який стягується з осіб, що залишаються на ніч в закладах тимчасового розміщення, становить 25 млн грн. Про це Tvoemisto.tv розповів голова управління туризму Львівської ОВА Тарас Лозинський. 

«Якщо говорити за 7 місяців, то в 2023 році його сума склала 25 мільйонів. Якщо рівняти його з цілим роком, то в 2022 році він був 42 мільйони. До кінця року вийдемо на досить хороші показники», – розповів він. 

За словами Тараса Лозинського, найбільш популярною серед громад області в плані туризму була Львівська, на другому місці – Трускавецька. Далі Східницька, Зимноводівська і Славська громади – це ті, які показують найкращі показники по сплаті туристичного збору. 

Читайте також: Які локації на Львівщині стали найпопулярнішими серед туристів у липні

«Також ми опитуємо заклади тимчасового розміщення стосовно того, який відсоток в них завантаження готелів. То якщо говорити безпосередньо про місто Львів, то це близько 60%, Карпатський регіон показує 70-80% і курортні території також близько 70%. Тобто впродовж 3 місяців більше 50% заселення, така цифра орієнтовно вже буде і на вересень. Якщо говорити в травні, то заклади не були впевнені в завтрашньому дні, бо люди бронювали, здебільшого, за тиждень часу. Зараз вже на початку серпня весь вересень був заброньований. Тому, напевно, оцей літній сезон буде ще триматися навіть і в вересні», – додає голова управліня туризму ЛОВА. 

В порівнянні з довоєнним періодом, оплата туристичного збору виросла вдвічі:

«В нас Львівська область є, відносно, спокійною. Враховуючи той факт, що багато українців не можуть зараз дозволити собі виїхати закордон, то пожвавився дуже сильно внутрішній ринок. Тому дуже велика частка туристів припадає на західні регіони. За минулий рік за туристичним збором Львівщина зайняла перше місце. Потрібно завдячувати нашим суб'єктам господарювання, які сплачують цей податок і таким чином підтримують нашу економіку. Тому говорити, що туризм сьогодні не на часі не треба», – підсумовує Тарас. 

Нагадуємо, що протягом 2022 року та у перші дні 2023 у Львові переважає внутрішній турист: відвідати місто приїжджають люди із східних та центральних областей України.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!