Україна

рф намагається відкласти нову мобілізацію, – розвідка

795 0
Малоймовірно, що кампанія приверне 400 000 добровольців.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Міноборони РФ розпочало нову масштабну кампанію з набору добровольців, намагаючись якомога довше уникнути нової хвилі відкритої мобілізації й можливої напруженості у суспільстві у зв'язку з цим. Як повідомила «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії від 23 квітня.

«В рамках широкомасштабної кампанії реклама набору добровольців до російського війська з'явилася в російських соціальних мережах, на білбордах і на телебаченні, зазначають у розвідувальній спільноті. Нова реклама апелює до чоловічої гордості потенційних рекрутів, закликаючи долучатися «справжніх чоловіків», а також підкреслюючи фінансові вигоди від вступу на службу», – йдеться в повідомленні.

Після того, як доступ до вербування ув'язнених було припинено, приватна військова компанія Вагнера також конкурує за обмежений пул російських чоловіків призовного віку, зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також: Нова мобілізація в росії не зупинить наступ України, – розвідка

Міноборони Британії вважає, малоймовірно, що кампанія приверне 400 000 добровольців, про які повідомляло Міністерство оборони РФ. Влада майже напевно прагне відкласти будь-яку нову, відкриту обов'язкову мобілізацію на якомога довший термін, щоб мінімізувати внутрішні розбіжності.

Нагадаємо, що британська розвідка раніше зазначала, що незабаром у рф спробують робити акцент на залучення до лав армії добровольців, а запуск «електронних повісток» – скоріше захід на перспективу, аби в умовах тривалої війни спростити поповнення особового складу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!