Рік тому в Україні виявили першого хворого із Covid-19. Як почалася епідемія

1650 0
Третього березня минулого року в Україні зафіксували першу людину, яка інфікувалася коронавірусом.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Рівно рік тому, 3 березня, в Україні зафіксували першу людину, інфіковану коронавірусом. Вірус виявили у чоловіка із Чернівців. Він разом із дружиною 26 лютого повернувся з Італії. На українському кордоні в них перевірили температуру, симптомів спочатку не було. Сім’я, яка подорожувала, самоізолювалися, а через два дні у чоловіка з’явилися симптоми, які свідчили про можливість коронавірусної інфекції. Він звернувся до сімейного лікаря та отримав консультацію. 29 лютого з’явилися певні симптоми, які потребували додаткових консультацій в інфекційній лікарні. Після виклику «швидкої» допомоги, хворого госпіталізували в лікарню.

Читайте також: В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу

Напередодні, 1 березня, пацієнту провели швидкі тестування на грип А і B, згодом – тестування на грип методом полімеразної ланцюгової реакції та забрали проби, щоб доставити до вірусологічної лабораторії в Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я.

У Львові перший випадок коронавірусу підтвердили 20 березня у 70-річного мешканця Львова, який 13 березня повернувся із Німеччини. Хворий здав аналізи у приватній клініці, після чого їх відправили на діагностику у Київ. Результат виявився позитивним. Чоловік був медиком, перебував у ізоляції, і сам прийшов в інфекційну лікарню з результатами аналізів на коронавірус. 

Відтоді і до сьогодні, в Україні на коронавірус уже захворіли 1 364 705 осіб, а одужали 1 182 036 людей. На Львівщині коронавірус за весь час пандемії підхопили 79 985 мешканці області, померли від ускладнень 2 298 людей, а одужали 69 857 пацієнтів.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Їх розмістили на обсервацію у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!