Родичі загиблих гірників на шахті на Львівщині відсудили 5 млн грн

839 0
Окрім цього, майстра шахти, на якій трапився інцидент, ув’язнять на 3 роки.
Фото: Wikimapia

Фото: Wikimapia

Сокальський районний суд виніс вирок майстру шахти «Лісова» державного підприємства «Львіввугілля», на якій у 2019 році трапився обвал породи, Миколі Макарчуку. Внаслідок інциденту загинули двоє гірників. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Суд дійшов висновку, що вина Миколи Макарчука полягає у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві(ч.2 ст. 272 КК України). За це чоловік отримав 3 роки тюремного ув’язнення.

Читайте також: Трагедія на шахті «Лісова»: шахтарі не мали перебувати на місці обвалу

Окрім цього, суд задовольнив позов сімей загиблих гірників, які вимагали моральної компенсації за інцидент. Таким чином ДП «Львіввугілля» відшкодує по 2,5 мільйонів грн кожній

Зазначимо, що вирок може бути оскаржено в суді. 

Нагадаємо, що у травні 2019 року у селі Сілець Сокальського району Львівської області на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» на горизонті 242 м обвалилася порода. Під завалами опинилися двоє гірників.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!