Росії потрібен тиждень для підготовки нового ракетного удару по Україні, – розвідка

850 0
Запаси високоточної зброї у рф виснажені, та попри це у агресора залишилось ще чимало не високоточних ракет.
Фото: АР

Фото: АР

Головне управління розвідки Міноборони прогнозує, що росіяни й надалі завдаватимуть масованих ракетних ударів по Україні, щоб підготуватись до наступного їм знадобиться близько тижня.

Джерело: пресслужба ГУР

«Нас намагаються зламати, занурити в темряву і холод в період війни і змусити до перемовин на умовах агресора. Цього насправді не вийде, ми розуміємо що періодичність масованих ракетних атак по Україні це приблизно тиждень. Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного такого удару», – представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Читайте також: ППО збила 51 з 70 російських ракет під час масованої атаки

Він зазначив, що запаси високоточної зброї у рф виснажені, та попри це у агресора залишилось ще чимало не високоточних ракет. Водночас, за словами представника ГУР, за точністю агресори особливо і не женуться.

«У багатьох випадках розліт в кілометр – це умовна «норма» і влучання навіть не в об’єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні – це і є ознака косорукості російських ракетників і в цілому режиму рф…», – зазначив представник розвідки.

Він додав, що найбільше ж у росіян залишилось ракет до систем С-300. Це означає, що насамперед загроза є для прифронтових міст: Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Херсон. На жаль. це ті міста, куди С-300 добивають.

Нагадаємо, масований обстріл інфраструктури України 23 листопада призвів до повного знеживлення більшої частини областей країни. Унаслідок ракетних ударів російські окупаційні війська влучили по 16 об'єктах.  Загалом, окупанти влучили по 16 об'єктах. Відомо про 10 загиблих та кілька десятків поранених.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!