Росія анонсувала теракт в Оленівці ще в червні, – Центр протидії дезінформації

1389 0
Перед тим, як скоїти теракт, рф анонсувала потенційні напрями своєї агресії із звинуваченням України та Заходу.
скріншот уніан

скріншот уніан

Росія використовує техніку із забезпечення «інформаційного алібі» щодо обстрілу колонії в Оленівці, Донецької області. Вона почала «анонсувати» теракт ще у червні. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Читайте також: Росіяни прицільно вдарили по Оленівці, щоб приховати тортури над полоненими, – Генштаб

Зазначається, що перед тим, як скоїти теракт, рф використала прийом з анонсуванням потенційних напрямів своєї агресії з превентивним звинуваченням України та Заходу. Так, перші повідомлення про те, що українські військові начебто планують обстріляти табір військовополонених, з’явилися на російських медіаресурсах ще 5 червня.

«Після фактичного скоєння злочину міноборони рф масштабувало дезінформаційну кампанію та знову намагається перекласти відповідальність за всі скоєні кремлем військові злочини на Україну, заявляючи при цьому, що «всю відповідальність за криваву бійню проти українців несе особисто Зеленський, його злочинний режим і Вашингтон», – йдеться у повідомленні ЦПД.

Читайте також: «Місце моєї смерті і мого життя». Захисник Маріуполя показав прощальні світлини із «Азовсталі»

Нагадаємо, росіяни вчинили теракт в Оленівській колонії та звинуватили в ньому українських військових. Російські пропагандисти заявляють про щонайменше 53 загиблих бійців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!