Україна

росія атакує енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість – ISW

497 0
Удари росіян по українських енергетичних об'єктах можуть мати на меті підірвати український оборонно-промисловий потенціал.
Енергетична система. Фото: з відкритих джерел

Енергетична система. Фото: з відкритих джерел

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що атаки росіян на енергосистему України мають на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал.

Джерело: ISW

У ніч з 21 на 22 березня російські війська здійснили найбільшу серію комбінованих ракетно-безпілотних ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури з початку повномасштабного вторгнення.

Фахівці припускають, що удари росіян по українських енергетичних об'єктах можуть мати на меті підірвати український оборонно-промисловий потенціал, а окупанти, ймовірно, намагаються використати дефіцит українських зенітно-ракетних комплексів у новій спробі зруйнувати українську енергосистему.

«російські війська не змогли зруйнувати українську енергосистему 22 березня, але можуть мати на меті продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб скористатися постійними затримками в наданні західної допомоги у сфері безпеки, які суттєво обмежують можливості української системи протиповітряної оборони», йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, що під час нічної атаки 22 березня одна з ракет влучила по енергетичній інфраструктурі на Львівщині. Деталі ‒за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!