Ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику

3430 0
Агресор також намагався пошкодити об’єкти енергетики на Львівщині.
Ракети "Калібр" / Фото умовне

Ракети "Калібр" / Фото умовне

Ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.

Після ракетного обстрілу зникло світло у Харкові.

Місцеві Telegram-канали повідомляють, що у Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові та навколишніх селах зникло світло. Окупанти  атакують об′єкти енергетичної інфраструктури. Станом на цей час повітряна тривога на Хмельниччині триває понад 5 годин. 

Після комбінованої атаки шахедами та ракетами зникло світло і в Кривому Розі.

Агресор також намагався пошкодити об’єкти енергетики і на Львівщині.

"Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило", - повідомив у телеграмканалі голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Він додав, що у Золочівському районі Львівщини спалахнула пожежа у лісовому масиві. Попередньо, від падіння уламків "Шахеда", який збили наші сили ППО.

Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом.

Як ми вже повідомляли, вночі 22 березня було оголошено повітряну тривогу, ворог запустив крилаті ракети в сторону України з району Каспійського моря, у Києві та в усіх областях оголошена повітряна тривога.

Марко Василів

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!