Росія готує ракетний удар по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення, – розвідка

1342 0
Жителі Придністров'я отримують фейкові повідомлення про евакуацію нібито через те, що Україна «проводитиме обстріл об'єктів».
Російський військовий

Російський військовий

Жителі невизнаної «Придністровської молдавської республіки» отримують повідомлення від імені наче Збройних сил та спецслужб України. В них міститься попередження про «ракетний та артилерійський» удар по території «ПМР». Про це повідомили в ГУР Міноборони України. 

Цитата з фейкового повідомлення:

«Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки».

Ці повідомлення активно висвітлюють російські пропагандистські інформаційні ресурси. Подібні фейки та інциденти, які імовірно стануться на території «ПМР», є нічим іншим, як черговою провокацією російських спецслужб проти України та Молдови, зазначають в ГУР.

Читайте також: Читайте також: Росія все ще може використати території так званої «ПМР» для агресії проти України

Нагадаємо, що сьогодні, 26 квітня, президентка Молдови Мая Санду після кількох вибухах у Придністров'ї скликала засідання Вищої ради безпеки. Зокрема, у Тирасполі 25 квітня, близько 17:45, прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «міністерства державної безпеки» та філіалу російської «федеральної служби безпеки» в так званій ПМР. 

Сьогодні вранці, 26 квітня, у Придністров’ї сталися нові вибухиОб’єктом підриву став радіопередавач на коротких та середніх хвилях. Цей стратегічний об’єкт побудований за часів СРСР та мав на меті виконувати короткохвильове мовлення на інші континенти. 

Також додамо, що після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги. На поширюваних у мережі фото видно незвичні затори на виїзді з території невизнаної республіки. Придністровська пропаганда, втім, причиною назвала повернення людей додому після великодніх свят. Ще одне пояснення де-факто влади - детальніша перевірка автомобілів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!