Росія все ще може використати території так званої «ПМР» для агресії проти України

3968 0
Групи російських військ несуть там службу у повсякденному режимі, але в Генштабі загрозу не виключають.
Російські солдати/з відкритих джерел

Російські солдати/з відкритих джерел

У Генштабі ЗСУ повідомили, що особовий склад окремої групи російських військ у так званій «Придністровській Молдавській республіці» несе службу у повсякденному режимі. Водночас, залишається імовірність використання території невизнаної республіки для агресії проти України.

Також зазначають, що в районах населених пунктів Клімовка та Димамерки росія розгорнула пости постановки радіоперешкод підрозділами зі складу 48-го окремого батальйону радіоелектронної боротьби західного оперативного командування збройних сил республіки білорусь.

Читайте також: Путін не відмовився від штурму Азовсталі. Планує залучити туди росгвардію і ФСБ

Коротко по напрямках: 

  • На Волинському і Поліському активних дій з боку росіян не було. В районах Гомельської області, яка біля кордону з Україною, росіяни нарощують системи радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби. 
  • На Сіверському напрямку підрозділи прикордонної служби ФСБ рф продовжують посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Триває перегрупування військ.
  • На Слобожанському напрямку окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова, намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.
  • На Ізюмському напрямку ворог проводить повітряну розвідку позицій наших військ з метою визначення можливих напрямків наступу. Росіяни намагалися здійснювати наступальні дії у напрямках населених пунктів Заводи та Дібровне, успіху не мали.
  • На Донецькому і Таврійському напрямках бойові дії відбувалися вздовж всієї лінії зіткнення.
  • Протягом доби ворог здійснював штурмові дії у напрямку міста Слов’янськ, закріпився в населеному пункті Лозове. В районах Зеленої Долини та Кремінної противник продовжує закріплюватись на зайнятих позиціях, здійснює перегрупування та підготовку до наступальних дій.  
  • Противник здійснив посилення угруповання військ за рахунок переміщення з території російської федерації окремих підрозділів 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу. Безуспішно намагається закріпитись в населеному пункті Рубіжне.
  • В районі Попасної ворог проводив штурмові дії в напрямку населеного пункту Новотошківське та вглиб населеного пункту Попасна, успіху не має. Закріпився в центральній частині населеного пункту Степне.
  • На Авдіївському та Курахівському напрямках окупанти намагалися здійснювати штурмові дії, успіху не мають.
  • На Маріупольському напрямку противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю та блокувати наші підрозділи в районі «Азовсталі». 
  • На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали штурмові дії в напрямку населеного пункту Зелене Поле, успіху не мають. 
  • На Південнобузькому напрямку, в районі населеного пункту Олександрівка, ворог здійснює оборону зайнятих позицій. Проводить повітряну розвідку. Не виключається ведення штурмових дій з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області. 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!