Росія хоче захопити Київ і створити нове державне утворення, – Генштаб

3937 0
За даними Генштабу, вони також мають намір спробувати захопити Одеську, Миколаївську та частково Запорізьку області.
Київ, Фото: з відкритих джерел

Київ, Фото: з відкритих джерел

У Генштабі Збройних сил України вважають, що росія планує в подальшому захопити Київ, створити нове державне утворення та включити його до складу рф. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, передає УП. 

Так, він заявив, що ймовірними наступними послідовними діями противника розглядають його спроби щодо взяття під контроль території Одеської, Миколаївської та частково Запорізької областей, а також створення сухопутного коридору до Придністровського регіону Республіки Молдова. 

«Також захоплення території центральної України, оволодіння Києвом, інсценування перевиборів до законодавчих та виконавчих органів влади з проведенням до влади проросійських сил, створення нового державного утворення та включення його до складу Росії», – сказав він. 

При цьому Громов зазначив, що так противник намагатиметься досягти мети, але «на їхні думки є наша протидія».

Читайте також: ЗСУ виграли першу фазу війни з росією, попереду ще тривалий етап боротьби, – Маляр

Нагадаємо також, що окупаційна влада тимчасово захопленої Херсонщини заявила про плани звернутися до володимира путіна з проханням приєднати регіон до росії. Пізніше прессекретар кремля дмитро пєсков заявив, що приєднання окупованої Херсонської області має відбутися «легітимно, як це було з Кримом». 

На це відреагував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, зазначивши, що окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марсу, але українська армія звільнить Херсон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!