«Росія має капітулювати». Глава МЗС Литви закликав передати Україні сучасне озброєння

1233 0
Міністр наголосив, що українські військові щодня перевершують усі очікування й Україна заслужила на повну підтримку партнерів.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс заявив, що повномасштабна війна в Україні має закінчитися безумовною капітуляцією рф. Про це міністр написав у Twitter.

Читайте також: Литва закупить у Польщі 37 дронів-камікадзе для України

Він переконаний, що Україна могла б вибити російських окупантів зі своєї території, «якби була забезпечена необхідним обладнанням з першого дня». 

«Якби ми швидше озброїли Україну, тисячі будинків стояли б. Тисячі життів були б врятовані. Ще тисячі дітей були б зараз у безпеці зі своїми батьками. Ми повинні визнати той факт, що умиротворення не допомогло їх захистити», — заявив Ландсберґіс.

Міністр наголосив, що українські військові щодня перевершують усі очікування й Україна заслужила на повну підтримку партнерів у притягненні російського диктатора володимира путіна до відповідальності.

Читайте також: Збирали кошти всією країною. Україна отримає Bayraktar від Литви

Він запропонував алгоритм дій, виконавши який, на його думку, Захід допоможе закінчити війну «швидко і назавжди». Ідеться про таке:

  • усі запаси сучасного західного озброєння (оперативно-тактичні ракетні комплекси ATACMS, танки, винищувачі) мають бути надані Україні;

  • Захід повинен взяти на себе зобов’язання створити та забезпечити безпечні зони навколо територій атомних електростанцій, щоб Путін не міг використовувати їх як зброю;

  • повинні бути проведені чіткі червоні лінії, і наслідки їхнього перетину мають бути чітко роз’яснені Путіну, щоб він утримався від останніх відчайдушних кроків;

  • міжнародний кримінальний суд та інші мають бути терміново відправлені на звільнені території для розслідування вчинених там злочинів;

  • прискорена інтеграція України до НАТО та ЄС.

«Більше жодних сумнівів. Більше жодних переговорів з терористами. Ті, хто сумнівався в силі України, повинні вибачитися. Україна захищала нас усіх, навіть коли дехто не вірив, що вдасться. Настав час для нас висловити нашу глибоку вдячність», — підсумував міністр.

Нагадаємо,Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги, що включає військову амуніцію та 10 бронемашин. Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що країна надавала військову допомогу Україні і на початку повномасштабного вторгнення, і в наступні місяці, а зовсім скоро продемонструє антидронові системи власного виробництва. 

Антоніна Костик



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!