Литва закупить у Польщі 37 дронів-камікадзе для України

859 0
Кошти для цього придбання збирав журналіст телебачення Андрюс Тапінас.
Дрони Warmate (Фото: Twitter Андрюса Тапінаса)

Дрони Warmate (Фото: Twitter Андрюса Тапінаса)

Литва закупить 37 дронів-камікадзе польського виробництва WB Group для України за гроші, які громадяни Литви зібрали для Збройних Сил України. Про це написав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у Twitter, – передає Ліга.нет.

За його словами, 1 млн євро, зібраних для України в межах литовської кампанії Legion Of Boom, витратять на закупівлю дронів-камікадзе Warmate.

Читайте також: В Україну прибули додаткові системи HIMARS від США

«Частину коштів, зібраних Legion Of Boom (1 000 000 євро), передадуть литовському Міністерству національної оборони й використають для купівлі 37 дронів-камікадзе у Польщі, а потім відправлять Україні», – написав він.

Кошти для цього придбання збирав журналіст телебачення Андрюс Тапінас. У межах ініціативи Legion of Boom зібрали понад 2 млн євро. Він уточнив, що польська WB Group надасть безоплатно 10 дронів. За даними видання Delfi, купівля цих дронів узгоджена із ЗСУ і виробники поставлять ці системи Україні в жовтні-листопаді.

Нагадаємо, що Міністерство оборони США готується укласти контракт на передачу Україні десяти безпілотників-камікадзе великої дальності Switchblade 600. Наразі не відомо, коли саме Україна отримає ці безпілотники. Раніше США передавали Україні так звані баражуючі снаряди – тобто ті, які здатні перебувати в повітрі певний час, перш ніж вразити ціль. Це зокрема менші дрони Switchblade 300 і безпілотники Phoenix Ghost.

Для довідки

Дрони Warmate – можуть знищувати танки й командні пункти. Пристрої мають вагу майже 5,7 кг, їх дальність польоту становить 30 км, швидкість – 150 км/год. Вони вирізняються оперативністю і їх можна підготувати до завдання за п'ять хвилин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!