Росія мобілізувала близько 500 тисяч і може розпочати наступ на двох напрямках

1392 0
Росія може спробувати наступати на двох напрямках: це може бути Донбас, а може бути й південь.
Фото: T1

Фото: T1

Росія мобілізувала близько пів мільйона людей та готується до наступів, можливо, на двох напрямках і може «спробувати щось» 24 лютого. Про це повідомляє Ліга.нет з посиланням на BFMTV.

Україна не недооцінює армію рф, сказав  міністр оборони Олексій Резніко і назвав цифру в «500 тисяч солдатів», мобілізованих кремлем.

Читайте також: Росія готує нову хвилю прихованої мобілізації, – Генштаб

«Офіційно заявлено 300 000, але коли ми бачимо війська на кордонах, за нашими оцінками, це набагато більше», – каже він.

За його словами, росія може спробувати наступати на двох напрямках: це може бути Донбас, а може бути й південь.

«Ми думаємо, що вони (росіяни. – ред.) живуть символізмом і намагатимуться щось спробувати в межах 24 лютого», – зазаначив міністр та додав, що Україні не можна втрачати ініціативу, тому вона доносить партнерам, що має бути готова до дій росіян якнайшвидше. Він також подякував Франції за 12 нових САУ CAESAR, підкреслив, що Україні потрібно швидко отримати повітряні ресурси, та закликав провести навчання українських пілотів.

Читайте також: Війна триватиме, тому налаштуйтеся на перемогу

Нагадаємо, що, за даними Генштабу, росія наступає на чотирьох напрямках та веде розвідку для нових атак. Водночас немає ознак наступальних угруповань біля північних та північно-східних кордонів України.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!