Росія може готувати новий масований ракетний удар по Україні, – Юрій Ігнат

1023 0
Росіяни роблять запаси ракет, щоб завдати удару у певний момент, вважає речник командування.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Війська росії можуть завдати масованого ракетного удару по Україні під час саміту G20, який відбудеться 15-16 листопада. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Насуваються події, саміт «двадцятки». Вони вкрай люблять на такі дні проводити якісь провокації», – сказав він у суботу в ефірі телемарафону.

За його словами, окупанти й надалі продовжують накопичувати зброю, в тому числі й ракети, однак вони вже значно вичерпали свої запаси.

Читайте також: Повітряні тривоги у робочий день обходяться економіці України у понад 7 млрд грн

«Ті ракети, які були у них до повномасштабного вторгнення, робилися ними роками. Їх складали, підвозили, розміщували... Це дуже складний процес виготовлення ракети. Це не один день-два робиться», – пояснив він.

Речник зазначив, що росіяни не можуть собі дозволити часто робити такі ракетні залпи, як 10 жовтня. Тому вони роблять запаси, щоб завдати удару у певний момент.

Зазначимо, Україна відмовиться від участі у саміті G-20, який пройде 15-16 листопада в Індонезії, якщо на ньому буде присутній президент росії володимир путін.

Нагадаємо, росіяни систематично б’ють по об’єктах критичної інфраструктури України. За даними влади, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури. У зв’язку з цим проводяться періодичні відключення електроенергії.

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!