Росіяни пошкодили близько 40% енергетичної інфраструктури України

752 0
Ракетними обстрілами завдано ударів по ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.
Умовне фото

Умовне фото

Російські військові ракетними ударами пошкодили близько 40% енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

Джерело: президент України Володимир Зеленський, пресслужба ОП

У вівторок, 1 листопада, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із комісаром Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон. Він поінформував єврокомісарку про наслідки обстрілів критичної інфраструктури з боку росії, яка серйозно пошкодила вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України.

Читайте також: В Україні вводять екстрені відключення електроенергії

«Розповів про наслідки енергетичного тероризму з боку росії та заходи, які вживаємо для стабілізації роботи енергомережі. Обговорили подальші кроки щодо гарантування енергетичної безпеки України, а також посилення енергетичних санкцій проти рф», – зазначив президент.

Також президент розповів про потреби нашої країни у відновленні енергетичної інфраструктури. Він закликав Єврокомісію відігравати координаційну роль у залученні допомоги з боку країн-членів ЄС. Під час зустрічі ще порушили питання енергетичних санкцій проти рф.

Читайте також: У ДТЕК закінчилося обладнання для ремонту атакованих енергооб'єктів

Володимир Зеленський закликав запровадити цінові обмеження на російський газ на додаток до цінових обмежень на нафту. Ще він запропонував обмежити постачання зрідженого газу з рф до країн ЄС у межах наступного пакета санкцій.

Нагадаємо, 31 жовтня російські військові випустили по Україні ворожі ракети, завдавши ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури в багатьох областях. Через обстріли рф у деяких містах та регіонах були проблеми з електропостачанням. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!