Росія може готувати провокації під час Великодня, звинувачуючи в цьому Україну

1487 0
Кілька пропагандистських ЗМІ поширили інформацію, що в Україні будуть обстріли православних храмів у Великодню ніч.
Російські військові/фото з відкритих джерел

Російські військові/фото з відкритих джерел

Окупанти знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

«Кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Росія планувала захопити лівий берег Києва

При цьому пропагандисти наводять перелік регіонів, де це «може відбутися». Це Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська і Харківська області. Йдеться про інформацію, яку оприлюднили «Риа Новости» з посиланням на міноборони рф про те, що Україна нібито «готує провокації у Великодню ніч».  

«Звертаємо увагу! В усіх цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога. Про це повідомляє і міноборони рф, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з численними жертвами»», – додають у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Нагадаємо, 14 квітня з боку України обстрілили прикордонний пункт пропуску в Брянській області, внаслідок обстрілу якого пошкодило два автомобілі, ніхто не постраждав. Уже до обіду свідчення змінилися – виявилося, що обстріляні «два житлові будинки» у селищі Клімово. Росіяни заявили, що постраждали семеро людей, у тому числі «вагітна жінка та дитина». Центр протидії дезінформації при РНБО України пояснив, що спецслужби росії розпочали реалізацію плану з проведення терактів на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!