росія ніколи не переможе Україну, – Байден

1083 0
Сьогодні президент США Джо Байден виступив у Польщі з промовою.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Сьогодні, 21 лютого, президент США Джо Байден виступив із промовою у Польщі. Під час виступу він підкреслив, що демократичні держави світу не збираються призупиняти свою допомогу Україні.

«Сумнівів бути не повинно: наша підтримка України не похитнеться, НАТО не буде розділеним, і в нас не настане втома. Жадоба й бажання Путіна до землі та влади зазнає невдачі – а любов українського народу до своєї країни візьме гору. Демократичні держави світу захищатимуть свої свободи сьогодні, завтра і завжди», – зазначив він.

Крім того, Джо Байден наголосив, що цього тижня США із союзниками планують ввести нові санкції проти росії та «притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за цю війну».

Читайте також: Байден в Києві анонсував новий пакет військової допомоги

«Ми продовжуємо підтримувати найбільший санкційний режим, який коли-небудь в історії застосовувався проти держави. Ми збираємось оголосити подальші санкції цього тижня разом з нашими партнерами», – підкреслив він.

Байден додав, що вони прагнутимуть покарати винних у воєнних злочинах та злочинах проти людяності, які продовжують чинити росіяни. Він також підтвердив підтримку Сполученими Штатами статті 5  Північноатлантичного договору, ключовим пунктом якого є принцип, що напад на одного члена НАТО є нападом на всіх союзників.

Читайте також: що написав Байден у книзі гостей Маріїнського палацу

«Нехай не буде сумнівів: прихильність Сполучених Штатів нашому альянсу та статті 5 надійна. І це знає кожен член НАТО, і Росія також: напад на одного – це напад на всіх. Це священна клятв», – зазначив президент.

Нагадаємо, що вчора, 20 лютого, Київ з робочим візитом відвідав президент США Джо Байден. Він повідомив про новий пакет військової допомоги Україні та заявив, що Вашингтон передасть боєприпаси до систем HIMARS та протитанкові ракетні комплекси Javelin. Сьогодні, 21 лютого, президент росії володимир путін під час федерального послання до окупантів знову ж таки переклав усю відповідальність за повномасштабну війну, яку розпочала росія, на країни Заходу. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!