Росія офіційно заявила, що хоче контролювати українські Схід і Південь

3690 0
Контроль Донбасу дозволить створити сухопутний коридор в Крим, а над Півднем – мати вихід у Придністров'я.
Трансляція звернення путіна в Севастополі/Фото: EPA

Трансляція звернення путіна в Севастополі/Фото: EPA

У російській армії назвали завданням російських військ на «другій фазі спецоперації» встановлення «повного контролю над Донбасом та Південною Україною». Про це пишуть  «ТАСС» і «Риа Новости» з посиланням на заступника командувача Центрального військового округу рф. 

«Російська армія в ході другого етапу спецоперації повинна встановити повний контроль на Донбасом. Це дозволить створити сухопутний коридор в Крим і впливати на життєво важливі об’єкти ЗСУ», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Кремль планував створити концтабори для українців у Сибіру

Зазначають, що «контроль над півднем України дозволить зс рф мати ще один вихід у Придністров’я, де відзначають утиски російськомовного населення».

Нагадаємо, що головними аргументами війни під назвою «спеціальна військова операція» були так зване «визволення Донбасу»,  а також удавана безпека рф у разі вступу України в НАТО. 

Також додамо, що з метою недопущення зриву весняної призовної кампанії на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим з 30 квітня поточного року заборонять виїзд та в’їзд на півострів окупантами. Ранкове зведення від Генштабу по кожному з напрямків читайте тут.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!