Росія повернула у Чорне море корабель із «Калібрами»

654 0
Станом на сьогодні на бойовому чергуванні перебуває 14 ворожих кораблів.
Фото умовне

Фото умовне

У Чорному морі росія тримає 14 кораблів, серед яких знову є один носій крилатих ракет типу «Калібр». Загальний залп – 8 ракет.

Джерело: ВМС ЗСУ

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні один корабель. У Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр». Загальний залп становить 76 ракет.

За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 24 судна, з них 6 суден рухались з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 38 суден, з них 15 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор

Військово-морські сили наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря. 

Зазначимо, що 6 листопада ВМС ЗС України повідомляли, що у Чорному морі не було жодного носія ракет типу «Калібр». 

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 9 листопада, Збройні Сили України звільнили 12 населених пунктів поблизу Херсона. Захисники просунулися на 7 км на двох напрямках на Херсонщині.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!