У Чорному морі немає жодного носія ракет «Калібр»

1292 0
Станом на сьогодні на бойовому чергуванні перебуває сім російських кораблів.
Фото умовне

Фото умовне

У Чорному морі рф тримає на бойовому чергуванні 7 кораблів, проте серед них немає жодного носія ракет типу «Калібр». 

Джерело: ВМС ЗС України

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 2 кораблів та катерів. Як зазначають Військово-морські сили, в Середземному морі зараз 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», а загальний залп – 76 ракет. 

Зокрема, за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: 

  • до Азовського моря – 37 суден, з них 3 судна рухалось з протоки Босфор; 

  • до Чорного моря – 40 суден, з них 8 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор; 

Військово-морські сили наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря. 

Нагадаємо, за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога в районах населених пунктів Зибіне Харківської області, Білогорівка в Луганській області; Андріївка, Бахмутське, Берестове, Майорськ, Макіївка, Мар'їнка, Озарянівка, Опитне, Павлівка, Яковлівка та Ямполівка Донецької області та Щербаки Запорізької області.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!